KURUMSAL
Fiskobirlik Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Lütfi Bayraktar, ihracatta coÄŸrafi iÅŸaretli Giresun Fındığına ilginin yoÄŸun olduÄŸunu açıkladı.
CoÄŸrafi iÅŸaretli Giresun Kalite Fındıkların, iç ve dış piyasada raÄŸbet görmeye baÅŸladığını belirten BaÅŸkan Bayraktar; ‘’fındıkta yeni sezonun baÅŸlaması ile birlikte ihracatta coÄŸrafi iÅŸaretli ürünlere talep artmış durumda. Özellikle Avrupa ülkelerinden yoÄŸun ilgi var. CoÄŸrafi iÅŸaretli ürünler üretmek, dünyada karşılığı olan bir etiket. Bizde geçmiÅŸ yıllarda bunun önemini kavrayarak Giresun Kalite Fındıkları CoÄŸrafi iÅŸaretle koruma altına aldık. Son olarak AÄŸustos ayı içerisinde Giresun Fındık Ezmesi CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretle FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K tarafından tescillendi. Bu ay içerisinde bu ürünümüzün de üretimine baÅŸlamayı planlıyoruz. Hem üreticilerimize hem de tüketicilerimize faydalı çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam edeceÄŸiz.’’ Dedi.
GELECEÄžE YATIRIM YAPIYORUZ.
Bu yıl iç ve dış piyasada tüketicilerin FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K markalı ve CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretle TescillenmiÅŸ ürünleri daha sık göreceklerinin altını çizen BaÅŸkan Bayraktar; ‘’ yatırımlarımızı yaparken sadece bugünü deÄŸil yarını da düÅŸünerek ilerliyoruz. Üreticilerimiz açısından geleceÄŸin tarımına, verimlilik ve sürdürülebilirliÄŸe önem veriyoruz. Tüketicilerimiz ise artık CoÄŸrafi iÅŸaretli ürünlerimizle, tükettikleri ürünü üreten çiftçiye ve bölgeye, ürünlerin üzerinde bulunan qr kodları okutarak rahatlıkla ulaÅŸabilmekteler. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, fındıkta CoÄŸrafi Ä°ÅŸaretin her alanda aranan bir standart haline geleceÄŸini düÅŸünüyoruz. Bu nedenle ciddi bir altyapı yatırımı gerçekleÅŸtirdik. Bu yılda bu yatırımların ne kadar doÄŸru olduÄŸunu yavaÅŸ yavaÅŸ görmeye baÅŸladık.’’ dedi.
ÖNCELİĞİMÄ°Z NÄ°HAÄ° MAMUL ÜRETÄ°MÄ°.
GeçtiÄŸimiz yıl gerçekleÅŸtirilen fındık ihracatının tamamına yakının iÅŸlenmemiÅŸ fındık olarak gerçekleÅŸtirildiÄŸine deÄŸinen FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Lütfi Bayraktar; ‘’ FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K olarak bunun önüne geçebilmek için uÄŸraşıyoruz. Milli servetimiz olan fındığın, iÅŸlenmeden hammadde olarak ihraç edilmesi büyük bir hata. Dünyada fındık üretiminin 3 de 2 sinden fazlası Türkiye’de gerçekleÅŸiyor. Fındık konusunda her tür çalışma Türkiye’de yapılıyor. En kaliteli fındık bu topraklarda yetiÅŸiyor. Fındığı iÅŸleyip nihai mamul olarak satmak varken, hammadde olarak ihraç etmek ülkemiz açısından çok ciddi kayıplara neden oluyor. Devletimiz fındıkta markalaÅŸma ve nihai mamul üretimini destekleyici adımları bir an önce atmalıdır.’’ Açıklamasında bulundu.